KINDEREN

De Rots en Water trainingen vinden vaak plaats in groepen. Door met meerdere kinderen tegelijkertijd te werken kunnen we het Rots en Water zijn heel goed oefenen. Wanneer kies je er voor om Water te zijn en wanneer moet je juist jouw Rots kant laten zien?

We zijn heel veel bezig met (fysieke) oefeningen en tijdens deze oefeningen is het belangrijk om zowel Water als Rots in te zetten. Door de verschillende oefeningen ervaren de kinderen dus ook de verschillen hier tussen en waar ze nog moeite mee hebben. We zullen situaties nabootsen die ze op het schoolplein tegen komen, in de gang op school, bij de sportverenging, maar ook thuis. Leren ervaren wanneer je Water in kan zetten en wanneer Rots is hierbij essentieel.

Ook gaan we luisteren naar ons lichaam. Het lichaam waarschuwt namelijk altijd als we in een situatie komen die we niet prettig vinden. Dit gevoel herkennen en erkennen is onwijs belangrijk. Hier zullen we dus ook veel mee oefenen.

Ook leggen we tijdens de lessen de nadruk op het maken van eigen keuzes. Vaak worden dingen buiten onszelf neergelegd.

  • Het concentreren lukt niet, omdat zij praten in de klas.
  • De jongen naast mij maakt steeds geluid, hierdoor kan ik niet werken.
  • Iedereen deed het, dus ik deed het ook maar.
  • Als ik het niet zou doen, mocht ik niet meer meedoen. Toen heb ik het maar gedaan.

We kunnen anderen niet veranderen, maar alleen onszelf. Wij moeten dus onze eigen keuzes maken en ons niet laten leiden door de keuzes van anderen.

Het intakegesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos! Na het intakegesprek kijken we samen welk traject het beste past bij de huidige hulpvraag en plannen we de vervolg trainingen.