Groepstraining

De rots en water trainingen vinden vaak plaats in groepen. Door met meerdere kinderen tegelijkertijd te werken kunnen we het rots en water zijn heel goed oefenen. Wanneer kies je ervoor om water te zijn en wanneer moet je juist jouw rots laten zien?

We zijn heel veel bezig met (Fysieke) oefeningen en tijdens deze oefeningen is het belangrijk om zowel water als rots in te zetten. Door de verschillenden oefeningen ervaren de kinderen dus ook de verschillen hier tussen en waar ze nog moeite mee hebben. We zullen situaties nabootsen die ze op het schoolplein tegen komen, in de gang op school, bij de sportvereniging, maar ook thuis. Leren ervaren wanneer je water in kan zetten en wanneer rots is hierbij essentieel.

Ook gaan we luisteren naar ons lichaam. Het lichaam waarschuwt namelijk altijd als we in een situatie komen die we niet prettig vinden. Dit gevoel herkennen en erkennen is onwijs belangrijk. Hier zullen we dus ook veel mee oefenen. We leggen tijdens de lessen de nadruk op het maken van eigen keuzes. Vaak worden dingen buiten onszelf neergelegd.

Het concentreren lukt niet, omdat zij praten in de klas. De jongen naast mij maakt steeds geluid, hierdoor kan ik niet werken. Iedereen deed het, dus ik deed het ook maar. Als ik het niet zou doen, mocht ik niet meer meedien. Toen heb ik het maar gedaan. 

We kunnen anderen niet veranderen, maar alleen onszelf. Wij moeten dus onze eigen keuzes maken en ons niet laten leiden door de keuzes van anderen.

Individueel

Voor sommige kinderen is het fijn om één-op-één te kunnen trainen. Het werken in een (grote) groep kan voor sommige kinderen best lastig zijn. Tijdens de individuele training heb ik alle aandacht voor uw kind en kunnen we heel specifiek datgene trainen waar de hulp het meeste nodig is.

Ook heb ik dan alle tijd om goed met het kind in gesprek te gaan en te achterhalen waar hij of zij nog moeite mee heeft. Dit komt tijdens de oefeningen vaak duidelijk naar voren. Hier kunnen we dan meteen samen de focus op leggen. Deze training is echt op maat!

Voordat we beginnen met de trainingen heb ik altijd eerst een intake gesprek met kind en ouders. Tijdens dit gesprek hoor ik graag waar het kind tegen aanloopt en wat hij of zij graag zou willen leren.

WhatsApp chat