Inmiddels ben ik al ruim 20 jaar in het onderwijs werkzaam. Zowel als gymleerkracht, beweegmanager en als groepsleerkracht heb ik heel veel kinderen mogen helpen in hun ontwikkeling. Geweldig mooi om dit te mogen doen!

Steeds vaker zie en merk ik dat kinderen niet lekker in hun vel zitten. Zowel geestelijk als fysiek! Fysiek zijn er steeds meer kinderen met (beginnend) overgewicht en een mindere conditie. Uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen is iets wat lang niet alle kinderen meer bezitten. Het fysiek niet lekker in je vel zitten zorgt er ook voor dat je er geestelijk niet lekker in zit. Veel kinderen zijn onzeker en hebben weinig zelfvertrouwen. Dit wordt vaak op een verkeerde manier gecompenseerd. Ze kruipen in hun schulp of schoppen, soms letterlijk, tegen alles aan.

Juist deze kinderen wil ik zo graag verder helpen.

Het is mooi om ze te motiveren, te stimuleren en ze zichzelf te laten leren kennen. Na al die jaren onderwijs kan ik wel zeggen dat ik hier gevoel voor heb en dat ik dat kan! Vandaar ook dat ik ben begonnen om daar meer tijd voor vrij te maken.

Kinderen laten beseffen dat ze veel meer kunnen dan ze denken is zo waardevol. Het besef dat ze zelf altijd een keuze hebben. Ze laten voelen hoe hun eigen lichaam ze waarschuwt. Ze leren hoe ze sterk kunnen staan. Ze leren hoe ze op de juiste manier voor zichzelf op kunnen komen.

Tijdens mijn training bij sportpark Keep Moving kan ik heel mooi de fysieke ‘obstacles’ vertalen naar de obstakels die ze in het leven tegen komen. Het benaderen hiervan gaat veelal op dezelfde manier. Een manier die ze moeten leren herkennen en toepassen.

Hier wil ik ze graag bij helpen!

Tijdens mijn werk met deze kinderen en de gesprekken met hun ouders kreeg ik steeds vaker de vraag: “Matthijs, doe je dit niet ook met volwassenen?”. Ook tijdens de Obstacle, Calisthenics en Bootcamp trainingen bij Keep Moving kreeg ik hier vragen over. Hoe mooi is het om niet alleen kinderen, maar ook volwassenen en gezinnen te mogen en kunnen helpen?

Ik ben blij dat ik door mijn kwaliteiten en kennis mensen kan helpen om gelukkiger in het leven te staan! Tijdens mijn training bij sportpark Keep Moving kan ik heel mooi de fysieke ‘obstacles’ vertalen naar de obstakels die ze in het leven tegen komen. Het benaderen hiervan gaat veelal op dezelfde manier. Een manier die ze moeten leren herkennen en toepassen.

WhatsApp chat