OVER ONS

ONZE DOELGROEP

ONZE AANPAK

DE VERWIJZERS

TIJD.OM.TE.SCOREN.

Misschien heb je problemen op school, hang je de hele dag op straat Of speel je games, tot diep in de nacht. Je ouders maken zich zorgen. En jij, jij weet niet waar je moet beginnen. Het is tijd om te counteren! Wij spelen de bal op maat, het is aan jou wat je ermee gaat doen. 

ONS
METHODIEK

VOETBAL WERKT heeft als doel jongeren zelfredzaam te maken zodat ze op de lange termijn een positieve rol in de maatschappij kunnen vinden. 

wanneer op de juiste manier aangeboden, biedt onbetwist mogelijkheden voor het ontwikkelen van competenties en talenten op uiteenlopende vlakken: fysiek, sociaal, mentaal en/of pedagogisch. ONZE SPORTCOACH heEFT vanuit eigen ervaring en in samenwerking met een pedagoog een trainingsprogramma ontworpen dat zich specifiek richt op deze competenties. In combinatie met een hoop plezier tracht voetbal werkt de kracht van sport volledig tot zijn recht te laten komen.

geeft ons kennis van de wereld om ons heen en ontwikkelt het perspectief hoe we naar het leven kijken. Het biedt meer mogelijkheden en zekerheid in het nastreven van onze ambities. ONZE COACH stimuleert haar deelnemers onderwijs te volgen en helpt hen te motiveren. Het organiseren van verschillende activiteiten en de wekelijkse huiswerkbegeleiding ondersteunt de deelnemers in het succesvol afronden van hun opleiding.

Om te kunnen slagen in de maatschappij moet je er aan deelnemen. De stap naar actief burgerschap is voor een groot gedeelte van onze deelnemers te groot om zelfstandig te nemen. Voetbal werkt maakt de kloof met de maatschappij kleiner door de gemeenschap te betrekken bij haar projecten en vice versa.

Door de gemeenschap actief bij onze projecten te betrekken blijft de ‘empowerment’ niet alleen beperkt tot binnen het team, maar reikt deze tot diep de gemeenschap in.

DE
TOEPASSING

binnen de gemeente Hoorn hebben wij een toepassing ontwikkeld voor jongens/meiden tussen de 10 en 16 jaar waar jongeren gedurende een of twee jaar actief deelnemen aan het project. Zij trainen drie dagen per week mee met ons voetbalteam, eten gezamenlijk, krijgen huiswerkbegeleiding en werken aan sociale integratie.

WIJ BIEDEN STRUCTUUR

HUIS

SCHOOL

ETEN

VOETBAL

COACHING

HUISWERK

WhatsApp chat