REFERENTIES

Coaching op school

5,0 rating

Op de school waar ik werk heeft Matthijs een aantal leerlingen met zeer veel succes begeleid, zowel op individueel niveau als in groepsverband. Deze leerlingen hadden te maken met veel onrust en frustraties wat zich uitte in moeilijk hanteerbaar gedrag. Op een goed afgestemde, persoonlijke manier heeft Matthijs ons kunnen helpen deze kinderen betere ondersteuning te bieden. Ik hoop dat we ij de toekomst weet gebruik kunnen maken van zijn coaching!!

Rosanne, intern begeleider

Onze zoon is nu zelfverzekerder en durft meer zijn eigen wil te volgen!

5,0 rating

Onze zoon heeft de rots en water training gevolgd bij Matthijs. Hij had moeite om zijn eigen wil te volgen en was onzeker over zichzelf. De rots en water training heeft hem geholpen veel bewuster te zijn van zijn kwaliteiten en om inzicht te krijgen in zijn eigen gedrag. In de training laat Matthijs de kinderen echt voelen en ervaren hoe zij steviger en zelfverzekerder kunnen zijn. De kids leren om respect voor elkaar te hebben. Dit alles in een veilige omgeving waarin ieder kind zichzelf kan en mag zijn. Bij de afsluitende training laten de kinderen aan de ouders/verzorgers zien wat zij geleerd hebben. Kortom een mooie leerervaring onder perfecte begeleiding!

André & Pauliene Kox

Matthijs: een rots in de branding

5,0 rating

Mijn zoon had het slecht op school: durfde zijn juf niets te vragen, was onzeker en maakte zich onzichtbaar in de klas. Na overleg met Robin wilden wij Rots en Watertraining voor Robin en kwamen we via school bij Matthijs terecht. Wat een geweldige man! Een goede trainer, gepassioneerd in zijn vak en ontzettend lief voor en met respect naar de kinderen. Matthijs, dank je wel!

Irella de Vos

veel weerbaarder geworden

5,0 rating

In de zomervakantie voor Jeroen naar groep 6 ging was hij vaak gefrustreerd, snel boos en verdrietig. Hij voelde zich niet gehoord, gezien en geaccepteerd (vooral op school).
Na overleg met zijn meester hebben we gekozen om Jeroen naar Rost en Water te laten gaan. Dit was een hele goede zet!
Wat wij als ouders vooral heel fijn vinden is dat hij weer vertrouwen in zichzelf heeft en dat hij erg gegroeid is in hoe hij met frustratie-momenten omgaat.
Jeroen is nu veel weerbaarder en weer meer zichzelf.

moeder Jeroen

Rots en Water training

5,0 rating

In groep 6 (2018/2019) heb ik bij Matthijs Rots en Water gedaan.
Ik was namelijk snel boos en verdrietig en bij Matthijs heb ik geleerd hoe ik dat moest remmen.
Vooral aan het stevig staan (en daarmee even de tijd nemen) heb ik nog steeds heel veel.
Tijdens de lessen hebben we veel spellen gedaan waarbij we leerden hoe we vooral op onszelf moeten vertrouwen. Ook leerden we dat het ok is als je iets niet prettig vindt en dat je een oefening dan niet hoefde te doen. Wat ik heel fijn vind is dat ik nu weet dat het goed is dat ik niet iedereen zo dicht bij wil laten komen.

Jeroen

De inzet van Matthijs hebben wij als zeer waardevol ervaren.

5,0 rating

Op Socrates hebben we vorig schooljaar te maken gehad met een aantal kinderen in de bovenbouw die grensoverschrijdend of storend gedrag lieten zien. In twee gevallen heeft dit toen zelfs geleid tot een tijdelijke schorsing. Het lukte ons niet om dit zelf bij te sturen en zijn op zoek gegaan naar een passend aanbod. Door goede verhalen van een andere school kwamen wij bij Matthijs terecht. Matthijs heeft wekelijks met deze kinderen gewerkt. Individueel of samen, in de wijk of in de gymzaal en zelfs een paar keer bij Sportpark Keep Moving.
Matthijs maakt heel makkelijk contact met kinderen. Doordat hij vanaf de eerste ontmoeting al schijnbaar moeiteloos respect weet af te dingen, kan hij kinderen al vrij snel een spiegel voor gaan houden. Welke rol heb jij in de groep? Welke keuze heb jij om bepaald gedrag wel of niet in te zetten? Kun jij om hulp vragen? Hierin ging Matthijs steeds op zoek naar een passende aanpak voor het kind. Soms door het voeren van gesprekken, maar ook zeker door met elkaar te bewegen en bijvoorbeeld letterlijk obstakels te overwinnen. Doordat de leerkrachten Matthijs op de hoogte hielden van voorvallen in de klas, kon Matthijs deze gericht met de kinderen bespreken. Het bleef echter niet bij de kinderen alleen. Matthijs heeft ook gekeken naar wat deze kinderen nodig hadden in de klas en met name wat ze nodig hadden van hun leerkracht. De inzet van Matthijs hebben wij als zeer waardevol ervaren. Op dit moment lukt het ons weer zelf! Maar als wij in de toekomst weer hulp nodig hebben, dan weten wij nu waar wij die kunnen vinden

ib-er Socrates

Betrokkenheid van Matthijs

5,0 rating

Ik heb Matthijs leren kennen via de rots water training die mijn zoon volgde via school. Al vanaf het eerste contact voelde ik de grote betrokkenheid van Matthijs. Toen ik me even geen raad meer wist m.b.t. mijn zoon en hoe met hem om te gaan in bepaalde situaties bood Matthijs meteen aan om bij ons thuis langs te komen. Zijn tips, adviezen en luisterend oor waren erg steunend en gaf ons weer hernieuwde energie. Met zijn frisse kijk en open houding kan hij een zeer waardevolle bijdrage leveren in je gezin wanneer je er zelf even niet meer uitkomt…

Sandra Bakker

Bram is altijd met plezier heen gegaan

5,0 rating

Bram heeft de rots en watertraining gevolgd bij Matthijs. Hij zat een half jaar op een nieuwe school en is een korte periode gepest. Wat ontzettend naar was en hij ons in eerste instantie thuis niets over vertelde. Op school is het in samenwerking met ons en Bram goed opgepakt. Dit was een reden voor ons om op zoek te gaan om Bram krachtiger te maken. We vonden iemand die ook een leerkracht op het basisonderwijs was, die deze training gaf. Dit was voor ons zeker een meerwaarde. Iemand die goed op de hoogte is wat er zich in een groep op het basisonderwijs kan afspelen.
Met een intake gesprek startte de cursus. Prettig om als ouders en kind te weten hoe de lessen eruit gaan zien en Matthijs krijgt al een goed beeld van het kind. De lessen werden gegeven in een gymzaal met behulp van beweging, een groot voordeel met name voor jongens die vaak wat beweeglijker zijn. Het was goed passend voor Bram. Bram is altijd met veel plezier heen gegaan. Matthijs is een bijzonder prettig persoon die de verbinding legt met ieder kind. De afsluiting was erg leuk, alle ouders kwamen kijken en de kinderen gingen ons uitleggen wat ze hadden geleerd. Ook gingen we gezamenlijke oefeningen doen. De laatste opdracht die ze moesten doen was zo ontzettend krachtig. Wij waren als ouders ontzettend trots.
Bram zegt zelf dat hij rustiger blijft en wij merken dat hij meer voor zichzelf opkomt op een goeie manier. Bram kan goed alles verwoorden en lijkt meer zijn grenzen aan te geven. Zeker een aanrader voor alle kinderen.

Vader van Bram

Sterker gemaakt

5,0 rating

Voordat Luca aan de rots en water training deelnam was hij een onzekere jongen. De training heeft hem figuurlijk echt sterker gemaakt en hij staat zelfverzekerder in zijn schoenen. Het breken van het hout tijdens de laatste training was een symbolische mijnpaal om te breken met het verleden en de negatieve gedachten achter je te laten. De training heeft hem in meerdere opzichten goed gedaan. Dank voor de hulp.

Vader Luca

OOK EEN REFERENTIE PLAATSEN?